Vårt lilla hjärtegull

Har lyssnat på lillhjärtats lillhjärta för första gången idag. 150 fina slag i minuten. Så underbart att höra.


Dutt växer

Den här veckan har jag börja känna bebisen mer och mer. Den kan kännas på två ställen samtidigt och ibland kan jag verkligen känna hur den rör sig och inte bara "småbuffar" på ett ställe åt gången.


Världen snurrar lite ibland

Blir lättare yr nuförtiden. Hade en period innan på morgnarna då jag blev tvungen att sätta mig ner och vila i en kombination av trötthet och lågt blodtryck.
Det låga blodtrycket är ju kvar så nu kan allt börja snurra helt plötsligt. Oftast när jag ligger i sängen, går upp och kissar på natten eller på morgonen då jag vaknat och stigit upp.


Mage och vikt

Idag var första gången någon konstaterade till mig att jag är gravid utan att ha vetat något innan. Kan tyckas på tiden såhär i v 24.
I övrigt känner jag ironin i sammanhanget när apoteket mailar om att "ta kontrollen över din vikt". Förlorade den "kampen" för några månader sedan, nöjer mig med att uppgången iaf är enkelsiffrig so far.


Min integritet

Så trött på att behöva pleasa folk. Jag gör saker för att JAG vill göra dem, inte för någon annans skull. Och jag behöver ha min egen zon där bara de allra, allra närmsta får komma in. Förstå och respektera det, tack.


Hej gravidhumöret

Besvikelsen när man som preggo "tvingas" (eftersom matlådan glömts hemma) lyxa till lunchen med ett skrovmål och dessutom tänker slå till på en cola (har minskat mitt koffeinintag) men märker när man åkt från driven att man fått en fanta!
Eller när sambon ätit upp alla chips, eller när folk är tröga/trögtänkta i trafiken.
Dessa är bara några av alla de saker jag numera känner mig onödigt irriterad på.
Bebisen gav för övrigt också livliga reaktioner på fantan. Tror dock det berodde på att den var kall. Men vi kan ju låtsas att den också var besviken att inte få cola.


Rock and roll i min mage

Bebin har haft några rejäla moves såhär på morgonkvisten och håller på lite fortfarande. Ett tag kändes det som att den tog spjärn och låg och pressade/spände sig samtidigt som den avverkade "dunk" efter "dunk" i jämna intervaller. jag frågade mig skrattande vad den höll på med. karln svarade att den kanske tyckte jag skulle kliva upp, att jag var en slöhög. eller så kanske den protesterade mot att jag låg på rygg.


Shopping till bebis

Var på loppis i helgen och fyndade fem saker till bebis för dryga hundralappen totalt.
Gjorde också en andra omgång barnvagnskoll. Nu har vi (nog) bestämt oss. Känns skönt att kunna "släppa" det lite i avvaktan på att vi beställer den.
I övrigt vad gäller inköp till dutt är vi nog klara på babyklädesfronten. And that's about it. Har en lista på övriga saker så ska väl börja pricka av den snart.


Bebisdröm

Födde barn i natt. I vecka 23. Fast ungen var fullstor, som om jag gått en hel graviditet.
Förlossningen var lite jobbig men helt klart hanterbar. När den var ute klippte karln av navelsträngen. Två klipp så var den av. Barnmorskan slängde upp bebisen på axeln och vi försökte se om det var en tjej där den låg på hennes axel. Vi/jag trodde det var det så vi sökte bevis. Men bm bar iväg och grejade nåt med bebisen. Jag blev lite besviken att jag inte fick den på mitt bröst direkt.
Men sedan la hon dit henne. För det var en hon. Påklädd på mitt bröst. Hon låg på rygg och tryckte sig mot min arm i ett försök att söka mat. Jag satte mitt finger i hennes hand och hon klämde åt så hårt att det gjorde ont.
Det var en fin dröm.


Happy day

Var såå trött igår så jag slumrade i soffan. La mig tidigt och bebis buffade runt sålänge jag låg på rygg. La mig på sidan och somnade direkt.
Klockan ringer och jag känner att jag iaf fått sova lite mer än vanligt. Kan ändå inte låta bli att snooza en gång för mycket.
Åker till jobbet och bebis tumlar omkring i magen. Det är något med den och bilåkning.
På väg in genom porten på jobbet tänker jag: det är ljust när man kommer till jobbet, det är fredag och jag känner mig hyfsat utsövd.


RSS 2.0