Vår renaste kärlek

Vår lilla flicka har nu passerat en vecka. Hon är såklart hur fin som helst. Vi försöker hitta våra nya roller och livet går sin lilla gång.


Proppen ur

Slemproppen gick tidigare ikväll och jag har tre värkar på tio min men trodde de skulle vara starkare.
Ringde fl iaf eftersom man "ska" det. De sa precis vad jag trodde: två alvedon och dusch vid behov. Har tagit alvedon så ska försöka sova lite nu.


Kanske retad tapp, färdknäpp och storstädning ger resultat - eller kanske kroppen helt enkelt är redo nu ändå

Vaknade ungefär två ggr i timmen i natt från kl två. Trodde jag hade magknip vilket jag kanske också delvis hade för magen var bubblig. Men när värken kom från ryggslutet började jag fundera. Det hela höll i sig och jag har haft förvärkar hela dagen. Hoppas de övergår till förlossningsvärkar!


Effektiviteten själv - eller stavas det uttråkad?

Gått en promenad (varav halva sträckan var en brant uppförsbacke och jag njöt av hur det tog i vaderna), bakat sockerkaka, tvättat, dammtorkat överallt, städat köket, skurat toaletterna och nu blir det dammsugning. Hej och hå. Om inte detta samt den berömda "färdknäppen" i morse ger resultat så har det iaf varit en produktiv dag!


Retad

Lite småbesviken. Tappen hade börjat "utplånas" lite, var lite "skrövel" kvar. Vad nu det innebär. Bebben har huvudet så lågt nu att hon inte "nådde runt" för lill-huvet var i vägen som jag förstod saken.
Så nån svepning kunde inte bli av då men hon retade tappen i stället. Betvivlar dock att det kommer ha någon effekt.


Hoppashoppashoppas

Är lite nervig. Ska till bm i em. Hoppas att jag är tillräckligt öppen för att hon ska kunna göra en hinnsvepning, hoppas den inte gör alltför ont och hoppas att den ger resultat!


matmonstret

missförstå mig rätt: det går bra och kunde varit värre. MEN du får hemskt gärna komma nu, bebis.
känner mig som en fet, svullen, valross när jag äter. och äter gör jag allt som oftast. som i morse: jag åt yoghurt och flingor vid halv nio. (då hade jag dessutom vaknat vid fyra-fem-tiden och varit hungrig men lyckats somna om.) ca en timme senare konstaterar jag att jag är hungrig igen men "håller mig" från att äta en timme till. då blev det två mackor.
siktar nu in mig på att äta lunch vid kl ett och hoppas jag kan "hålla ut" till dess. blir lite trött på mig själv som bara ska ätaätaäta hela tiden känns det som.
tycker ändå 16 kilo plus som denna graviditet resulterade i känns helt okej. allt under 20 ser jag som bra. 

Kuliga frågor att få när man själv inget hellre vill än att DET ska hända

Inga känningar? Några förvärkar? Har slemproppen gått? Tror du den kommer snart? Nej, nej, nej och HUR ska jag kunna veta det? Folk kan få smaka på en (slem)propp i form av min höger om de inte låter mig vara snarast!


Due date

Jahapp. Dagen D. Bf. Inte för att jag trodde att bebin skulle komma innan och heller inte idag, fint folk kommer ju sent (men inte fööör sent, hör du det, liten?). Jag tror (måste ju) och hoppas (för allt i världen) att den kommer till veckan.


Förkylningskänningar och förhoppning om andra känningar

Kände mig bättre i halsen idag men under eftermiddagen började det värka i lederna/benen. Och under kvällen har jag börjat känna mig irriterad i halsen.
Har lite ont i ryggslutet sedan i eftermiddags och började smyghoppas att något händer men jag är skeptisk. Känner mest av det när jag sitter ner.


Försöker mota med avsvällande nässpray, massa c-vitamin och vila

Yay, under natten kände jag hur min hals började svullna och det känns ömt uppemot öronen när jag sväljer. Har lite ont i kroppen och bakom ögonen. Känns ju verkligen optimalt med en förkylning som höggravid i vecka 40.
Solen skiner men jag gör nog klokast i att stanna inne i soffan och läser min bok där istället för i solstolen. Ska försöka sova en skvätt också.


Höggravid på shoppingrunda

Man kan ju hoppas att en halv eftermiddag i ett köpcentrum får fart på saker & ting men liten är lugn därinne. Det hela tycks "endast" ha resulterat i ömma fötter och ett påfrestat bäcken.


Dumtjurig som man är

Fick ont i ena sidan av ryggslutet huxflux. Som om jag sträckt mig lite eller klämt en nerv. Ändå går jag ut och tar bort det värsta av ogräset och lägger på lite ny jord, enveten som jag är. Sitter nu ute på baksidan och känner att det moler lite i underlivet. Bäst att vila.


En siffra

Då var vi plötsligt nere på enkelsiffrigt(!), vilket ju betyder att minimänniskan kan komma precis närsomhelst! Min gissning är dock att den dröjer, 19 juni alt ca en vecka efter bf tror jag. Det är också min förhoppning. Men den får komma när den vill, förutsatt att det sker innan sista juni, hör du det lillfisen?
Min nya grej sen någon dag tillbaka är att jag har ont i ljumskarna. Vet inte riktigt varför, gissar att kroppen förbereder sig och "luckras" upp.


Tjurskalle x två

Har försökt sätta mig in i det här med försäkringskassan. Tydligen skulle jag redan ha skickat in det där moderskapsintyget eller vad det heter. Jag hade förstått det som att det var aktuellt först när barnet fötts. Så är väl bäst jag rotar fram det då. Läste på lite i övrigt på deras hemsida och kände bara frustration och oförståelse. Jag orkar inte sätta mig in i sånt här, vill bara att det ska funka. Men det gör det ju inte om man inte förstått. Moment 22. Jaja. Börjar med det där papperet.
Bebben sparkar på och kör med fötterna i sidan på mig så pass att det gör ont. Den kanske också är frustrerad stackarn.


tankar i slutet av graviditeten

är i vecka 39 nu, helt sjukt! ska jag föda barn snart?! skitkonstigt. jag tror jag är redo ändå. så redo och förberedd man kan bli på något man egentligen inte alls vet vad man har att vänta sig. jag vet och känner att det är någon därinne men kan inte helt förstå att jag ska föda barn, vi bli föräldrar och livet kommer aldrig någonsin bli sig likt igen.
 
det som stör mig mest för tillfället är den numera dagliga frågan från olika personer i min omgivning om jag har några känningar. NEJ. det är två veckor kvar till bf så ta't lugnt, folks! jag kommer bli nog stressad över att inget hänt om jag går en vecka över tiden och så håller folk på och frågar mig redan tre-två veckor INNAN om jag har några känningar. då känns det ju som allt står helt stilla. och även om jag hade några känningar skulle jag inte tala om det för dem ändå. låt mig vara, tack.

It's june, baby!

Idag är månaden då vår bebis kommer komma. Om vi inte måste vänta till första juli och bli igångsatta, men det måste vi inte för det har jag bestämt. Även om man inte kan ha någon kravlista till sin förlossning så har jag två krav; 1. Ej kejsarsnitt. 2. Ej två veckor över tiden och igångsättning.
Nojar dock lite över att det kommer bli så för att jag inte vill att det ska bli så. Jag måste fokusera på det jag vill, inte på det jag inte vill.
Har lite smått börjat undra när bebin kommer komma. Tror inte den kommer komma innan bf, eller? Mest tror jag nog på ca en vecka över tiden, alt 19 juni.
Javäl, jag har slutat jobba (weird), så nu är det fritt fram!


RSS 2.0