plommonmage

och så fort magsjukan försvann kom det tidigare bekymret tillbaka. har sedan sisådär två veckor tillbaka haft det (inte så) angenäma problemet med trög mage. har nu inte gjort nr två på över tre dygn.
har köpt plommon nu. undrar hur många man ska äta, har nog satt i mig en fyra stycken, hoppas det räcker för det är inte gott och det kan ju inte vara så bra att äta för många heller. då blir det väl lite för önskvärd effekt..

Fick magsjuka i julklapp

Usch och fy. Julafton var mysig (första hemma hos oss) men juldagsmorgonen startade med magsjuka. Slutade som tur var att spy vid lunchtid men båda låg utslagna med feber resten av dagen.
Idag mår vi bättre men inte mycket till ork eller energi. Ska börja röja upp här hemma nu för det ser ut som ett bombnedslag med disk och div annat.


Väx på bara!

36,7 i morse kändes lite bättre med tanke på att jag legat mellan 36,7-37,1 sedan gravstart. Undrar dock fortfarande om man verkligen har förhöjd temp hela grav. Kanske ska fråga bm. Har ju ändå lovat återkomma till henne ang ev kurator.
Känner mig lite "småmolig" i dag. Det måste bero på att dutten gror. Ska ju vara dryga decimetern nu.


Temp, yrsel och buffar

Sedan en-två veckor tillbaka är jag inte lika frusen längre. Har dock behållit min något ökade kroppstemp, till nu. 36,4 visade den, har nog dock inte tagit tempen på kvällen innan så det kanske har med det att göra? Har man verkligen förhöjt HELA grav? Och om man inte har det, behöver det betyda att bebis inte mår bra? Ska kolla igen imorgon.
I morse (har tidigare haft problem med trötthet och ibland viss yrsel om morgonen som gör att jag måste ta små mikropauser och sätta mig ner en stund) blev det värre än vanligt och jag fick som svettningar/värmeslag och det stack i händerna. La mig på rygg i sängen och på en minut var det borta. Har lågt blodtryck så tror det är kopplat till det + grav.
Vid lunch idag satt jag på ett möte och helt plötsligt kände jag två-tre "puffar". Typ som nervryck fast inifrån magen. Svårt att säga att det var bebis men kan inte riktigt säga att jag känt så tidigare. Dock trodde jag mer att det skulle kännas som "kittlingar" till en början.


Ogravidkänsla

Hade det inte varit för visst mån av foglossning (att skotta en liten del av all den tunga snön gjorde nog sitt till) och ett visst mått av mage hade jag inte trott att jag är gravid i dag.
Ibland undrar jag om dutten mår bra därinne och ibland är jag alldeles säker på att den frodas.


Trött, stelt bäcken

Mitt bäcken gick lite sönder efter snöskottning men framförallt efter att ha gått runt på ett köpcentrum hela eftermiddagen. Därför ligger jag redan nerbäddad med en kudde mellan knäna.
Dagens konstaterande: jag ser gravid ut, framförallt i åtsittande kläder (såklart).


Dags att släppa fram magen i ljuset

Det har varit lite glesa rapporteringar här. Det är mycket på jobbet och jag surfar sällan hemma. Dessutom har blogg-appen inte funkat på några dagar. Kul att lite nya läsare hittat hit ändå!
Så vad händer? Förutom jobbet då. Vi har varit på julbord med min fina familj. Supergott och julskinkan var såå god!
I helgen provade jag en del av mina byxor, kunde fortfarande ha dem men de sitter inte så bekvämt. De sitter åt och "skär in" mitt på magen så det ser ut som en fettvalk fast jag står upp. Snyyggt. Har mestadels haft mammabyxor sedan v 13, dvs förra veckan. De är mycket mer bekväma för magen. Dock har de ingen bra "midja" på så vis att de inte sitter uppe ordentligt. I vanliga fall har jag oftast skärp. Men jag klagar inte så länge bebis växer. Har jag inte lösa kläder syns magen tycker jag. Hittills har jag haft lösa kläder. Lite svårt ibland när jag ska klä mig på mornarna. Till veckan struntar jag nog i det och låter de som ser min mage se den.
Tycker mig ha känt lite små "flaxningar" eller som ett nervryck fast inuti magen ibland den här veckan. Jag tolkar det dock inte som att det ÄR bebis men att det KAN vara bebis. Det är inget jag känner att jag kan vara säker på, än.


Bm, temp och vikt

Var till bm i går för det där inskrivningssamtalet då man tar massa prover och sånt. Gick själv denna gång. Men i fortsättningen kommer mannen vara med. Alla värden var jättebra. Pratade lite om ivfen vilket var lite jobbigt men också skönt. Hon undrade om jag ville gå till kurator. men jag vet inte riktigt. Mår ju ändå bra egentligen. Känns lite drygt att det säkert kommer ta tid från min arbetstid också. Men jag lovade henne att fundera på saken och återkomma. 
Fick tid för rul om lite mer än en månad. Tur det är jul och sånt så tiden går fort. 
Lyfte en lite tung kartong i går. Tyckte inte att den var så tung först men sen kände jag att okej den var nog det ändå. Lyfte den bara 10 meter kanske sen tog jag vagn till de andra två så borde inte vara nån fara tycker jag. 
I förrgår hade jag lite ont i halsen, i går världens huvudvärk och i dag lite täppt i näsan. brukar ha ca 36,5 men har haft ca 36,8 sen jag blev gravid och nu hade jag 37,1 så det är nog en liten förkylning i kroppen. 
Vägde nästan ett kilo mindre denna helg mot för förra (brukar väga mig varje helg). Men vägde mig i går efter jobbet och då vägde jag ett kilo mer än förra helgen. Visserligen var ju det med kläderna på men tycker inte det borde kunna svänga så. Att jag vägde lite i morse tror jag dock beror på att jag var så dålig i går med min huvudvärk i går och inte åt så mycket och när jag nu vägde mig hade jag inte ätit på ett halvt dygn. 

Sushimage

Ätit min första sushi på läänge. Man ska ju kunna äta det om den är färsk/nygjord. Och det är den på detta ställe. Svingod. Tog ändock nån "mamma"-sushi de hade på menyn som inte innehåller rå fisk.
Men jäklar vad dålig i magen jag blev. Tror dock inte det beror på maten utan på min kraftiga hunger kombinerat med svullning av sushi.


RSS 2.0