progesteron är det som ger mig "symptom"

ruvardag 5 då som snälla Libra upplyste mig om. tyckte nästan det själv, men nu vet jag. känner inget av något därinne. men det gjorde jag inte den enda gång jag fått ett plus förra försommaren heller, inte förrän två-tre dagar innan om jag inte missminner mig. fast det behöver ju inte ha någon betydelse, den ena gången behöver ju inte alls vara den andra lik.
den här gången ska det till att börja med vara ett plus som stannar och blir en bebis. dock måste jag erkänna att det just nu inte känns som det kommer fästa. jag vet inte varför, om det är för att jag inte känner något jag tänker så. men vem är det som säger att jag ska ha känningar redan på dag 5 egentligen?!
hursom. något jag däremot känner av är crinonen. ömma bröst, finnar, trötthet (måste slagit gäsp-rekord på jobbet i dag trots att jag haft sovmorgon!). sov också dåligt i natt. gick och lade mig vid elva, vaknade halv två och trodde jag sovit mycket längre än jag hade, vaknade igen vid fyra, efter fem, kvart i sju och sedan när det var dags att kliva upp vid åtta kände jag mig ganska redo för det men somnade ändå om i 10-15 minuter..!?

har fortfarande inte fått några papper från kliniken. i dag är faktiskt en vecka sedan ÄP (tänk att det gått så fort för övrigt!). tycker det borde ha kommit i dag, äggen kan väl inte ligga på odling hur länge som helst?!

nagla dig fast och släpp inte taget

i går var hugg-ilningarna borta och jag kände mig som vanligt igen. som vanligt med ett stort hopp om att det inte är som vanligt, utan att någon har bosatt sig därinne. antingen undrar jag över varför jag har smärtor/ömhet/värk och så försvinner den och då "vill" jag ha ont i hopp om att det resulterar i något, eller snarare NÅGON. märklig man är.

i övrigt undrar jag en sak, jag gjorde ju ET ganska sent i fredags eftermiddag, räknas det som att jag är på RD 5 eller 4 i dag?

borde få papper från kliniken om våra två andra embryon (gillar att säga embryo, det gör att det känns som något litet som kan bli något stort). det kunde ha kommit i dag, men icke. hoppas i morgon och hoppas de mår bra. vill veta.

stickigt

nån gång ända sedan ÄP har jag ibland hugg/ilningar i livmodern, äggstocken, slidan eller var det kan tänkas vara. det är inte alls så farligt som det kanske låter, det är över lika fort som det kommer.
jag undrar om det har att göra med att de stack mig inuti? att jag fortfarande är lite känslig där, oftast kommer sticket om jag sitter ner och det händer kanske fem gånger på en dag.

inflyttad - hoppas så att du kommer trivas

de låg lite efter i tidsschemat redan när vi anlände kliniken. 45 min efter vår tid fick vi så komma in.
tre ägg hade de lyckats befrukta och de hade blivit fina, fyrcelliga embryon! ett sattes tillbaka och det hela gick snabbt, fick lite kort info om vad som gäller den närmsta tiden framöver och sedan åkte vi hem.

den här dagen var nog lite mer pirrig än plockardagen. undrade ju så hur det hade gått, om det blivit något. de två resterande ska nu odlas över helgen så de förhoppningsvis kan frysas ner i början på kommande vecka.

som jag hoppas att allt går vägen nu.

snälla, lilla embryo, bli ett stort embryo, rota dig fast och släpp inte taget förrän du blivit en bebis någon gång i början på nästa år!

Värpte fram fyra stycken, förhoppningsvis fina, ägg

Tidigt i morse for vi. Gubben min fick lämna sitt prov först. Det analyserades och där fanns fungerande spermier så han slapp stickas. Så var det min tur att stickas. Fick först två tabletter (minns ej vad de hette) som jag inte tyckte mig känna av. Så sattes en grej i min arm där bedövningen skulle kunna gå in.
Värst var det då hon skulle in med gyn-verktyget. Obekvämt. Så gjorde hon ett snabbt vul, satte lokalbedövning och sköterskan två doser i armen (som ej gav verkan förrän efteråt då jag blev yr). Men lokalbedövningen funkade och de fyra äggen var ute på nån minut. Klart!
Det är först på eftermiddag/kväll jag haft mensliknande smärtor. Tog en halv alvedon och bäddade ner mig. Blöder inte mycket iaf.

bara tiden kan utvisa..

tidigt i morgon bär det av. först är tanken att min karl ska lämna prov, det ska analyseras (antar jag, eftersom problemet mest ligger hos honom) och är det inte bra kommer de sticka honom (myys..).
så gör de äggplock på mig.
är faktiskt knappt nervös alls, är inte en nervös/orolig person av mig på så vis. jag gör bara, och sen går och blir saker som det sker.

tog ovitrellen i går kväll. känner lite "men ska jag verkligen inte ta någon spruta i dag, då?"

måtte turen och lyckan vara med oss i morgon!

lite kluven har jag varit

VUL idag då som visade fyra blåsor på 17-19 mm, ev finns där något till men troligen är det "bara" dessa fyra. slemhinnan var 10-11 mm.
vi funderade lite kring antalet äggblåsor eftersom det inte blivit så många. han sa att om det bara varit två, kanske tre stycker och utifrån hur det ser ut för mig hade man gått på en ännu högre dos om man gjort ett nytt försök. kanske 225-250. (suck, varför gjorde du inte det denna gång då? men visst, svårt att veta vissa saker på förhand..för att undvika risk för överstimulering t ex)
men han tyckte att fyra ändå var i gränslandet, så det är mest upp till mig att avgöra. och jag har funderat fram och tillbaka, vägt för och emot. lutar mer åt ja än nej. vill ge det ett försök, känna att det händer något, måste våga för att vinna.

visst hade det känts bättre med en par tre ägg till, men det finns inga garantier för något här i livet. det är så livet är och det gäller att finna sig i det och leva med livet.

ivf-kliniken ska ringa mig i morgon. rådgör och hör lite med dem utifrån vad de säger och vad jag tänker och tycker.

lite oklarheter

känns som det händer grejer därinne nu för jag har molvärk i dag. plus att jag varit ute i trädgården och grävt upp några buskar så nu har jag ont i ryggslutet också.

nyss ringde de från ivf-kliniken
och hade tittat på något som vår läkare skickat till dem. uppfattade inte om det var själva VUL-resultatet eller om det bara var ett meddelande de fått om att jag ska träffa honom för ny undersökning på söndag. de ville ha detta på måndag i stället, sa kvinnan i telefonen till mig, eftersom de inte är där på söndag.
men jag sa att jag kommit överens om denna tid med min läkare i går och att det kanske är dumt att vänta till på måndag eftersom jag är på dag 11 då..?
ja, men isf kan vi inte titta på det förrän på måndag.
nä visst, okej, tänkte jag, men min läkare borde väl ändå kunna göra bedömningen om när jag ska ta äggmognadssprutan.. så när de sedan tittar på provet är väl detsamma..?

vi kom sedan överens om att de kontaktar mig igen på måndag. vet inte riktigt varför dock, om tider för ÄP och överlämning från vår läkare kanske?

anyhow, det känns kul att det iaf känns som det HÄNDER NÅGOT. snaaaaaart kanske vi äntligen är DÄR.

smit inte, äggen!

jag är inte säker, men jag verkar ha ÄL-flytningar och började självklart noja lite i stil med "tänk om äggen släpper för tidigt och går till spillo..?!".
men jag hade för mig att jag läst tidigare att detta är vanligt och när jag sedan googlade (stort tack till larry page och sergey brin för denna fantastiska möjlighet!) saken var det fler som fått det, till och med runt samma injektionsdag som jag. och enligt läkare är det ca 4% risk UTAN orgalutran och ca 1% risk MED orgalutran att äggen släpper för tidigt, då kände jag mig genast lite lugnare.

undersökning och blodprov

undersökning i morse då. slemhinnan var 6-7 mm tjock, skulle väl vara 8-10 om jag minns rätt. hade väl totalt 4-5 ägg som var 11-13 mm, de skulle vara runt 18 för att vara plock-klara.
sedan hade jag många som var ca hälften så stora som de största, men de såg ut att vara på gång tyckte han.
jag tycker detta ändå är rätt bra för att bara vara på sjunde injektionsdagen. jag frågade också om det såg bättre ut denna gång, mot för förra, och det tyckte han. wei! hoppas, hoppas.

har lämnat blodprov också
och skickat iväg det för analys. dock trodde han det skulle vara lite lågt eftersom det är lite tidigt än, men får se ifall jag tar ett till på söndag. för då ska jag nämligen dit på VUL igen (jag börjar kunna det här med gyn-undersökningar nu, även om jag fortfarande har lite svårt för det). då är jag på dag tio och hoppas att allt ser hyfsat redo ut.
i övrigt tyckte han att jag skulle fortsätta med 150 (sänkte ju till 125 igår eftersom jag började med orgalutran då) och funderade lite om han skulle höja dosen eftersom jag trots mitt rikliga ägg-anlag är svårstimulerad, vilket han tyckte var mycket ovanligt. hm, det känns ju lite sådär. men han bestämde sig ändå för att hålla 150, för att undvika risk för överstimulering.

håll tummarna för mig!


kan inte låta bli att vara stolt över mig själv och hur bra jag ändå hanterar detta

upp till bevis i morgon då.

från början kände jag att "VUL på injektionsdag sju redan i stället för nio? det kommer ju inte visa nåt..!" men nu är jag i stället tacksam för jag tänker att om det inte hänt så mycket (eller om det mot förmodan hänt jättemycket, men det betvivlar jag då jag knappt har några känningar alls) borde vi ha goda möjligheter att reglera dosen.
jag tänker också att eftersom han höjde min dos med "bara" 0,25 till denna startomgång kan det inte ha varit SÅ dåligt första omgången som aldrig resulterade i något plock.

positivist - javisst!

tog min första orgalutran i dag. den var lite trög och efteråt såg jag att jag blivit lite röd runtomkring sticket. antar att det beror på att sprutan var lite småtjurig att ta..?

lite om mig

tänkte besvara några frågor från ett inlägg hos fina colorelle.se

1. Om du skulle byta stad att bo i, var skulle du flytta?
örnsköldsvik. har viss anknytning till den staden och jag gillar den. den känns trivsam och i lagom storlek.

2. Vad är det läskigaste du vet?
att inte kunna få barn då man inget hellre vill.

3.Varför är du grym?
för att jag är stark, målmedveten, eftertänksam. för att jag klarar att gå igenom det här (ivf) och för att jag har mina mål och drömmar och en del av dem är redan nådda. jag har en utbildning, jag har ett jobb jag trivs med, jag har ett hus tillsammans med en fin, bra och god gubbe som är viktig för mig.

4. Vad är alltid snyggt även då modet förändras?
converse (helst vita). skinnjacka. svarta chinos. kavaj.

5. Har du en kvinnlig förebild?
min syster är min rådgörare. hon är den jag vänder mig till, den jag litar på, den som alltid finns där, den jag lyssnar på och såg upp till mycket då jag var yngre.

6. Om du fick göra om en dag i ditt liv, vilken väljer du och varför?
den dagen jag fick missfal. hade gärna sett att det aldrig hänt utan att det hela i stället fullföljts i en lyckad graviditet som resulterat i en frisk, liten människa.

7. Vad är din största materiella önskan?
en sprillans ny passat är något jag väldigt gärna vill ha men det går emot mina principer om onödigheten i att skaffa en helt ny bil.
annars är huset det, men det har jag redan. så mina största materiella önskningar i övrigt är väl diverse renoveringar av huset.

8. Har du stökigt hemma?
rent allmänt; nej. på vissa ställen; ja.

9. Vart vill du resa?
har en resa framför mig i juni som jag längtat efter länge. i övrigt vill jag åka till USA; både till östkusten och new york och till västkusten och kalifornien. skulle också vilja besöka london, paris, barcelona, rom/italien.

10. Vatten, vin eller mjölk?
vatten.

11. Vilken tv-serie kan du tänka dig att se om. Twin peaks, Robinson säsong ett eller Beverly Hills?
robinson isf.

en lyckad helg

drack någon 3,5:a igår och en halv drink. tror inte det borde ha någon betydelse. annars var det en trevlig kväll med en ny, kul bekantskap.

i övrigt har jag kollat upp lite angående blodprov, ska ringa sjukhusväxeln i morgon och höra närmare.

(lite senare kommer ett inlägg som inte har något med den här bloggens nuvarande tema (ivf) att göra. tror inte att det kommer handla så mycket om det i det inlägget iaf, utan mest bara ett lite småroligt tidsfördriv från min sida.)

grillfest

i går tog jag så äntligen min första puregon! känns bra att vara "igång" igen, skönt att det äntligen händer något.

i kväll ska vi ha vänner hit på grillning. ska bli superkul och trevligt. eftersom jag ska ta min andra spruta då får jag smyga undan lite och göra det. sedan tänker jag att en mellanöl eller två gör väl inget om jag tar ändå? det är ju under en hel kväll på kanske sex timmar så tycker inte att det borde göra något..? det är ju så gott till grillat! och häller jag desstuom upp den i ett glas ser ingen att jag "bara" dricker en 3,5:a.

vårdcentral, eller nåt?

förresten. jag ska lämna mitt blodprov samma dag som VUL:et, på kristi himmelfärds. sköterskan på kliniken sa att distriktsläkarjouren har öppet då, men vilka andra har det? hur kollar jag upp det?

ÄNTLIGEN!

i går behagade mensen så äntligen dyka upp. konstigt att "vilja" ha mens.
ringde kliniken i morse.
de blev lite fundersamma då det är en helgdag och "kläm-dag" nästa vecka.
(suck, tänkte jag då, inte IGEN. förra gången höll ÄP på att bli på långfredag, varför det inte blev av och nu blir VUL mitt i en långhelg. jag som just räknat ut att ÄP blir i början eller mitten på veckan därpå och var så nöjd över att inget kunde sabba det den här gången.)
men så ringer de upp och läkaren ska komma till kliniken på torsdag morgon och göra VUL:et på mig då. fast det är en röd dag och allt. snällt!
dock är det redan på injektionsdag sju (i stället för nio) så jag hoppas de kan se då att det är på G den här gången eftersom det blev segt förra gången pga för låg dos.

inga nyheter

det har mest bara varit massa jobb på sistone. och dåligt med internet/blogg-tid.
har inte mycket att rapportera heller. väntar mest bara på den förbenade mensen som borde anlända snart.

RSS 2.0